Gelieve aan te melden

Navigatie

www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600
http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/

    Fietsdiefstal




    Het aantal fietsdiefstallen ligt hoog in België, net als in onze buurlanden. De officiële cijfers van de politie vermelden voor ons land jaarlijks ongeveer 32.000 gestolen fietsen. FEBIAC stelt zelfs dat het gaat om 150.000 diefstallen. Het echte aantal ligt zeker hoger dan de politiecijfers omdat veel diefstallen gewoon niet aangegeven worden.


    ONZICHTBAAR TRACKEN VAN UW FIETS

    Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets.

    Wij informeerden in dat verband bij twee bekende specialisten inzake fietsbeveiliging, nl AXA en ABUS.

    Bij ABUS leek men ronduit TEGEN “track and trace” en men gaf ons ook als voornaamste redenen:

    1.    Alle elektronische systemen zijn te kraken - zeker wegens het steeds toenemende aantal “professionele” dieven

    2.    Wat gebeurt er als je via het systeem bij de bezitter van je fiets terechtkomt? Er gaan problemen ontstaan die onvoorspelbaar zijn. Bovendien zal de politie in de meeste gevallen niet tussenkomen…


    UNDERCOVER TRACK

    Bestaat o.m. in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame, het zadel of het stuur. Doordat het volgsysteem niet opvalt, zal een crimineel niet weten dat het om een traceer systeem gaat.

    Zo is er het systeem achter de stuurdop met simcard. De gps-data die uitgezonden worden, laten je toe altijd te zien waar je fiets zich bevindt.  Werkt in Europa en de USA.  De batterij heeft een autonomie van 2 weken.  

    Prijs

    De Sherlcok GPS Tracker kost 149 euro, inclusief 2 jaar gratis internet connectie om de fiets te traceren. Nadien bedraagt de kost voor de internet connectie 3 euro per maand (36 euro per jaar).

    Hoe werken de tracking systemen ?

    •    Wanneer je overtuigd bent dat je fiets gestolen werd, stuur je een sms naar het gps tracker toestel die de  coördinaten zal terugsturen.  Sommige systemen zenden zelfs regelmatig hun positie door.

    •    Via de Google maps link zie je waar de tweewieler zich bevindt. Meestal beschikt het tracking & tracing systeem ook over een app zodat je de locatie van jew fiets kan bekijken op je smartphone of via internet.
     
    Zorg dat de batterij altijd goed is opgeladen om te voorkomen dat deze leeg is als je wil traceren. 
     
    Nadeel

    In de praktijk blijkt dat de politie niet altijd bereid is te helpen met het terughalen van gestolen fietsen. Zelf ophalen kan problemen geven natuurlijk. Gespecialiseerde dieven zijn vaak ook al snel in staat om uit te maken of een fiets al dan niet beveiligd is met een tracking systeem

    CONCLUSIE

    De beste beveiliging blijft toch nog altijd een stevig kettingslot. Vermits steeds meer (elektrische) fietsen en dure racefietsen door dieven gewoon in een bestelwagen worden gegooid en meegenomen, is het natuurlijk noodzakelijk dat de fiets geketend wordt aan een vast anker (lantaarnpaal of iets dergelijks) Abus raadt zelfs aan om twee sloten te gebruiken bij duurdere tweewielers: één die de fiets zelf  blokkeert en één die de fiets verankert aan een stevig vast punt.
     
    AXA zendt ons volgende tekst
     

    AXA-IN connected fietsen worden opgespoord door G4S

    De elektrische fiets is populairder dan ooit, bij de consument maar ook bij het dievengilde. Om fietsendieven een stap voor te zijn blijft het belangrijk om je fiets vast te zetten met een traditioneel slot, bij voorkeur aan een vast object. Maar om een dure E-bike optimaal te beschermen en het risico nog meer te beperken is er de smartoplossing AXA-IN.

    Met de AXA-IN module sta je constant in contact met je fiets en zie je met de Track & Trace functie in een app precies waar je fiets zich bevindt. Naast deze functie kan er ook een virtueel hek om de fiets gezet worden. Zodra de fiets buiten dat gebied komt, verplaatst wordt of omvalt krijg je een melding op je telefoon.

    Mocht het toch gebeuren dat je fiets gestolen wordt, weten we nu niet alleen waar de fiets zich bevindt maar kan de fiets vanaf nu ook snel fysiek opgespoord worden. AXA is namelijk een samenwerking aangegaan met G4S voor het opsporen van gestolen connected fietsen. G4S heeft een wereldwijd netwerk en zijn daardoor de ideale partner voor ons. Zodra er via de app een fiets als gestolen wordt gemeld, krijgt de meldkamer van G4S de coördinaten door waar de fiets zich bevindt. De surveillant kan hiermee de fiets traceren en in samenwerking met de politie weer terug brengen naar de rechtmatige eigenaar.


    Eerste Succes

    Alle gestolen fietsen die met AXA-In zijn uitgerust, zijn terug gevonden. In Nederland maar ook buiten onze landgrenzen. Afgelopen zomer kwam de melding dat er op een Camping in Frankrijk meerdere fietsen -waaronder één fiets met de AXA-IN module- waren gestolen. Via de AXA-IN servers is de exacte locatie van de fiets bepaald en doorgegeven aan de lokale autoriteiten. Hierdoor kon de Frans politie zonder al te veel speurwerk de fietsen snel opsporen. De eerste resultaten zijn dus al geboekt!

    Gepubliceerd op 20 Februari 2020

 

 

Nog geen lid bij de grootste wielerbond van Vlaanderen?

Schrijf jezelf en je gezin dan nu in voor slechts €40

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading