Gelieve aan te melden

Navigatie

www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/
http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/

Fiets Wijs! uit de startblokken

Fietsen is de mooiste sport die er is. Toch? En dat willen we zo houden. Voor de fietser zelf, maar ook voor alle andere weggebruikers.

Eerst was er 'Ik fiets proper' en 'Ik fiets hoffelijk'. Welnu, voortaan is er EEN grote sensibiliseringscampagne die de actieve fietser aanzet om milieuvriendelijk en hoffelijk te fietsen: 'FIETS WIJS!'. Samen roepen we op om milieuvriendelijker, veilig en hoffelijk te fietsen. Wijs fietsen begint gewoon bij jezelf! Gedragen door enkele grote actoren uit de fietswereld en gesteund door de Vlaamse overheid.

De kick-off van de campagne

Op 8 mei 2014 werd de nieuwe campagne 'Fiets Wijs!' gelanceerd in Brugge. Dankzij de financiële steun van de Vlaamse overheid, kunnen initiatiefnemers Grinta!, Wielerbond Vlaanderen en de Vlaamse Wielrijdersbond voortaan één krachtig signaal geven aan de actieve fietser. De kick-off kreeg behoorlijk wat aandacht. Zowel VTM, Radio 1 als Focus-WTV brachten verslag uit. Herbekijk de filmpjes op onze Facebook-pagina. En lees hier meer over het lanceringsmoment.

Gesteund door de Vlaamse Overheid en Bpost Bank

'Fiets Wijs!' geniet al jaren de steun van Bpost Bank, dat zijn naam verbindt aan een reeks fietstoertochten in België en de campagne daarom hoog in het vaandel draagt.
Dankzij subsidies van de Vlaamse overheid wil ‘Fiets Wijs!’ meer dan ooit de fiets community aanspreken en ertoe aanzetten om hoffelijk en wijs te fietsen. Zowel Vlaams minister president Geert Bourgeois als Vlaams Minister van mobiliteit en openbare werken Ben Weyts scharen zich achter de campagne.

Zo fiets je wijs!

Alleen, samen met je vrienden of met je fietsclub fiets je wijs. Kapotte binnenbanden, verpakkingen van energierepen en andere afval gooi je niet op de grond maar in de vuilnisbak of hou je bij tot thuis. Onderweg maak je je niet druk maar fiets je met respect voor andere weggebruikers. En je vergeet uiteraard je eigen veiligheid niet onderweg.
Doe je dat? TOP! Maar je kan nog meer doen. Ondersteun de campagne en help ons om de slogan te verspreiden!

Onderteken het charter

Op de website www.fietswijs.be tref je het online charter van de campagne aan. Engageer je je om milieuvriendelijk, veilig en hoffelijk te fietsen? Welnu, zet dat engagement extra kracht bij, onderteken het charter (voor jezelf of in naam van je fietsclub) en laat een reactie achter op ons prikbord.

Download logo en banner

Nog op de website www.fietswijs.be download je het logo van de campagne. Interessant voor wielertoeristenclubs die het op hun website of Facebook-pagina kunnen plaatsen. Ook een Facebook-banner tref je onder de rubriek ‘Download’. Fleur er je Facebook-pagina mee op.

Vind ons leuk op Facebook

Fiets Wijs! heeft een pagina op Facebook. Vind ze leuk! Je verneemt er zo nu een dan nieuwtjes over de campagne, neemt er zo nu en dan deel aan een wedstrijd en verneemt er welke acties er op til zijn of op welke fietsevents de Fiets Wijs!-crew binnenkort present tekent.

#fietswijs op de sociale media

SPREAD THE WORD! En daarvoor hebben we jou nodig. Plaats reacties en foto’s over Fiets Wijs! Op de sociale media (Twitter, Instagram, Facebook), voeg er de hashtag #fietswijs aan toe en doe de campagne zo leven. Bekijk op www.tagboard.com alle tags rond #fietswijs, inclusief de jouwe!

Tref ons op fietsevents

Fiets Wijs! Zit niet stil. De campagne wil visueel aanwezig zijn op allerlei toertochten. Je zal zeker onze spandoeken spotten en op enkele grote events tref je ook onze promostand. Met de Fiets Wijs! Classic heeft de campagne ook zijn eigen toertocht.

Nog geen lid bij de grootste wielerbond van Vlaanderen?

Schrijf jezelf en je gezin dan nu in voor slechts €40

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading