Gelieve aan te melden

Navigatie

www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/
http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/

Mountainbike en Wegklassement

40.000 € voor Helden van de Fiets

 

Na grondige evaluatie werd besloten het Superprestigeklassement om diverse redenen af te schaffen.

Er zal opnieuw een apart prijzenklassement opgestart worden voor de mountainbike organisaties en de wegritten.

De prijzen zullen nog steeds verdeeld worden onder 300 laureaten maar dus gesplitst in 2 categorieën.

Voor de verdeling van de prijzenpot hebben wij gekeken naar de verhouding MTB en wegritten en ook naar het aantal deelnames. Wij hebben gemerkt dat er ongeveer dubbel zoveel wegfietsers zijn dan mountainbikers. Het aantal wegritten ligt ook beduidend hoger. We hebben ook rekening gehouden met laureaten die waarschijnlijk in beide klassementen in aanmerking zullen komen.
Daarom werd gekozen voor de volgende verdeling. Wij belonen de 100 best geplaatsten in MTB klassement  en de 200 best geplaatsten in het WT klassement.

Wie veel organisaties fietst, mag dus beloond worden: we voorzien voor de 2 rangschikkingen samen een prijzenpot ter waarde van ongeveer 40.000 €, waarvan  15.000 euro voor de top 100 MTB en 25.000 euro voor de top 200 WT.  En op algemene vraag gaat dit geld niet naar individuele trofeeën, zodat we een groot aankoopbudget hebben om in waardevolle prijzen in natura te investeren. Er zijn verscheidene fietsen te winnen en we garanderen iedere laureaat dat hij met prachtige prijzen naar huis keert ! De klassementen worden volledig door de VWB gefinancierd. 


De 2 klassementen lopen van 1 januari tot 31 december.

 

De puntentelling voor ‘Supercyclist’ en ‘Superbiker’ wordt volgens bijgaand schema verdeeld. 

 

 

Type tocht

Punten

1

MTB-tocht-VWB zaterdag

4

2

MTB-tocht-VWB zondag

3

6

Wegtocht open categorie

3

7

Wegtocht zonder bevoorrading

1

8

Wegtocht met bevoorrading

3

9

Wegtocht Semi-klassieker

6

10

Wegtocht Klassieker

8

 

Nog geen lid bij de grootste wielerbond van Vlaanderen?

Schrijf jezelf en je gezin dan nu in voor slechts €40

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading