Gelieve aan te melden

Navigatie

www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/
http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/

  Oxford SX10.0 Review  Dit is een vrij zware stadsfiets (24,300 kg). Een voordeel is echter wel de Shimano Steps motor, die als je zonder ondersteuning fietst, niet in het minst je trapbeweging tegenwerkt. Bovendien heb je op deze bike een comfortabele positie en geeft hij een veilige indruk, wellicht mede door het stevige frame en de oerdegelijke banden Schwalbe 50 Energizer Plus Tour 28 X 1.75, naast de prima schijfremmen.

  Ook positief voor het comfort zijn de degelijke kettingkast, de prima verlichting en het AXA-fietsslot. Tevens heb je achteraan een vrij stevige bagagedrager die veel meer voorstelt dan een noodzakelijk aanvullend onderdeel; nee, hiermee kan je echt heel wat lasten zonder problemen meenemen.

  De batterij is op een moderne manier ingewerkt in het frame.

  Wij hadden bij onze eerste testrit een minder goede ervaring: de moer die het omhoog of omlaag scharnieren van de stuurpen moet regelen, kwam na een 10-tal km onvoorzien los, net toen een wagen ons pad kruiste; dat was even “kwakken”. Dat euvel hebben wij snel verholpen en alles bleef verder O.K.
  De voorvork heeft geen vering en als je de (voorband) goed op druk zet, voel je iedere oneffenheidje in het wegdek echt vrij hard en oncomfortabel aan.
  Het zadel ligt ons helemaal niet - wellicht omdat wij een smal en hard zadel gewend zijn. De Selle Royal Wave plakt als het ware aan ons zitvlak en als je snel moet afstappen, is dat een probleem. Maar dat is wellicht persoonlijk.

  Zeer positief is daarentegen de harmonieuze, zeer gelijkmatige aandrijving van de motor, maar deze goede eigenschap van Shimano Steps was ons al bekend. 

  Wie met een stoere, vrij klassiek uitziende herenfiets, ondersteund, op pad wil, zal zich de aankoop van deze Oxford zeker niet beklagen. De prijs is trouwens perfect in verhouding tot de geboden kwaliteit.

  Adviesprijs: 2730 EURO
  Gepubliceerd op 18 April 2019

 

 

Nog geen lid bij de grootste wielerbond van Vlaanderen?

Schrijf jezelf en je gezin dan nu in voor slechts €40

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading